LRVVKA prezentacija „Naujametinis valgiaraštis“

Gruodžio 3 d. Lietuvos vyriausių virėjų ir konditerių asociacija kvietė savo narius į prezentaciją „Naujametinis valgiaraštis, žengiant į valstybės šimtmetį“, kuri vyko Vilniuje restorane „Terazza“. Šiame renginyje dalyvavome kartu su mūsų mokymo centro direktoriumi ir profesijos mokytojomis R. Gudoniene ir G.Ciuksiene.

Tarptautinių čempionatų laimėtojai bei patyrę virtuvės šefai: Deivydas Praspaliauskas, restoranas „Amandus“; Tomas Rimydis, restoranas „Ertlio namas“; Ruslan Bolgov; Jevgenij Volkov, „Apvalaus stalo klubas“; Arūnas Stoškus ir Egidijus Šešelgis, restoranų grupė „Fortas“; Rytis Kairys „Idėjinis meniu“; Ema Bikelienė ir Eduardas Radzivilovas, „Mažoji Ragainė“, dalinosi patiekalų gamybos ir pateikimo subtilybėmis, stalo puošybos idėjomis, šventinėmis vaišėmis, kviesdami pasimėgauti išskirtiniais skoniais, sukuriant jaukią šventinę nuotaiką.

Šalia modernios virtuvės patiekalų, valstybės atkūrimo šimtmečio proga kulinarinio paveldo tyrinėtojas, profesorius Rimvydas Laužikas papasakojo apie istorinius 1918 m. Lietuvos virtuvės patiekalus bei kvietė persikelti į praeitį ir 2018 m. vasario 16-ąją pasiūlė restoranų svečius nustebinti istoriniais patiekalais.

Profesijos mokytoja Giedrė Ciuksienė

LRVVKA prezentacija „Naujametinis valgiaraštis“

Posted in Profesiniai renginiai.