Atvirų durų savaitės įspūdžiai

Prisijungdami prie Europos profesinių gebėjimų savaitės 2017 m., mokymo centre lapkričio 20-23 dienomis organizavome atvirų durų dienas, o lapkričio 24 d. vyko karjeros diena mūsų centro mokiniams.

Atvirų durų savaitės pagrindinis tikslas buvo supažindinti bendrojo ugdymo mokyklų mokinius su mokymo centru, specialybėmis. Galvodami apie mokinių ateitį, mes siekiame, kad jų profesinis apsisprendimas būtų tikslingas, todėl su kiekviena centro specialybe jie galėjo susipažinti praktiškai, dalyvavo įvairiuose užsiėmimuose, kuriuos organizavo profesijos mokytojai kartu su mokiniais.

Maisto technologijų ir prekybos skyriuje mokiniai dalyvavo sausainių puošybos pamokoje, taip artimiau galėjo susipažinti su konditerio specialybe. Mokiniai pabandė kepti duoną bei šakočius. Taip pat vyko  pažintis su maisto pramonės darbuotojo specialybe. Mokiniai galėjo apžiūrėti mėsos apdirbimo laboratoriją, mėsos apdorojimo įrankius. Mokinius  supažindinome ir su kitomis MTP skyriaus specialybėmis: elektroninės prekybos agento, apskaitininko ir kasininko, smulkaus verslo organizatoriaus. Pažintis su šiomis specialybėmis vyko žaidžiant žaidimą „Pabandyk parduoti“ ir kuriant atvirukus su kompiuterine programa. Apsilankymo metu mokiniai sužinojo apie tarptautinius mobilumo projektus, kurie yra vykdomi mūsų mokymo centre. Įgydami tarptautinės patirties, mokiniai tampa dar geresniais savo profesinės srities specialistais.

Viešbučių ir viešojo maitinimo skyriuje mokiniai taip pat galėjo su kiekviena iš specialybių susipažinti „gyvai“. Svečių aptarnavimo specialybės mokiniai pasakojo apie kambarių puošimo ypatumus, taip pat mokė lankstyti įvairias figūras iš rankšluosčių. Padavėjo ir barmeno specialybės mokiniai supažindino su stalų serviravimo specifika, fleiringu, kokteilių gamybos ypatumais ir arbatos kokteilio ruošimu, kurį vėliau visi norintys galėjo degustuoti. Virėjo specialybės mokiniai taip pat paruošė ne mažiau įdomius užsiėmimus, supažindino su sriubos, sūrio keksiukų ruošimo technologijomis, taip pat dalinosi idėjomis ruošiant vieno kąsnio sumuštinius, kuriuos galėjo degustuoti. Kelionių agento specialybės mokiniai kartu su profesijos mokytoja organizavo viktoriną, kuri vyko naudojantis interaktyvia lenta. Mokiniai taip pat galėjo apžiūrėti ir mokomąjį restoraną, kuris visiems labai patiko. Mokiniai susipažino su mūsų mokymo centro specialybėmis ir mokymosi erdvėmis,  ir tikimės, kad tokiu būdu galėjome jiems palengvinti profesinį apsisprendimą, o tai ypač svarbu jauno žmogaus gyvenime.

Lapkričio 20-23 dienomis centre apsilankė 382 mokiniai iš keturiolikos mokyklų. Džiaugiamės, kad atvirų durų savaitės renginiai pritraukė tokį gausų būrį dalyvių.

Karjeros diena

Lapkričio 24 d., karjeros dienos metu mūsų centro mokiniai dalyvavo įmonių pristatymuose, klausėsi paskaitų ir susipažino su studijų galimybėmis universitete. Maisto technologijų skyriuje devintos ir dešimtos klasės mokiniams praktinius karjeros ugdymo užsiėmimus vedė Vytauto Didžiojo universiteto studentės, degalinių tinklo „Circle K“ atstovė supažindino su įmone ir darbo galimybėmis, Aleksandro Stulginskio universiteto darbuotoja mokiniams pristatė studijų programas, įdarbinimo tarpininkavimo centro „CVKaunas“ vadovas pravedė seminarą „Darbo rinka: mitai ir tikrovė“. Viešbučių ir restoranų sektoriniame praktinio mokymo centre mokiniams savo įmonę pristatė „ZIP Travel“ atstovė, įspūdžiais apie studijas Kolpingo kolegijoje ir tarptautinę praktiką dalinosi centro absolventė Greta Matiušovaitė, taip pat savo veiklą ir darbo galimybes pristatė restorano „The Town“ atstovai. Tikimės, kad karjeros dienos metu klausydami įvairių pranešimų mokiniai įgijo naujų žinių, dar artimiau susipažino su darbo rinka.

Linkime mokiniams planuoti karjerą atsakingai!
Atviru duru dienos 2017-11-23

Posted in Ugdymas karjerai.