LRVVKA renginys „Pasitinkant valstybės 100-metį“

2017 m. rugsėjo 17 d. restorane „Karpynė“ (Raseinių raj.) vyko LRVVKA prezentacija „Pasitinkant valstybės 100-metį, Lietuvos regionų virtuvė – suvalkiečių valgiai šiuolaikiškai“.

Pasitikdami valstybės 100-metį, LRVVKA tęsė Lietuvos regionų virtuvės pristatymus ir kvietė prisiminti klasikinės suvalkiečių virtuvės patiekalų ypatumus. Panaudodami šiuolaikinės gamybos technologijų galimybes, tradiciniams patiekalams įpūtė naujų gastronominių vėjų, juos pripildė atrastais, subtiliais skoniais, suteikiančiais įvairiaspalvius potyrius ir profesionalui, ir pradedančiajam.

Prezentacijos metu Tarptautinių čempionatų laimėtojai, patyrę virtuvės šefai dalinosi idėjomis, patarimais, gamino gurmaniškus patiekalus, o virtuvėje šefams padėjo ir iš jų sėmėsi žinių mūsų mokymo centro mokiniai Domantas Steponavičius (V16), Romanas Mačys (VSA16).

Prezentacijos dalyvius aptarnavo Kauno maisto pramonės ir prekybos mokymo centro padavėjų komanda: PB16 grupės mokiniai Erika Piliutytė, Gytis Pakašius, Samanta Brazauskaitė, Miglė Petrukonytė. Jie puikiai demonstravo savo gebėjimus prisidėdami prie renginio sėkmės, kuri priklauso ne tik nuo patiekalų kokybės, bet ir malonaus, profesionalaus aptarnavimo.

Ir negalime nepasigirti, kad pagrindinio stalo akcento papuošimas, meniškai išraižytas su valstybės simboliu sūris, priklauso profesijos mokytojai Vitai Brūzgienei – pasaulio kulinarijos olimpiados „IKA/Culinary Olympics 2016“ sidabro medalio laimėtoja.
LRVVKA prezentacija „Pasitinkant valstybės 100-metį ...

Posted in Naujienos.