Mokytojų kelionė

2017-06-22 Kauno maisto pramonės ir prekybos mokymo centro darbuotojai lankėsi Šilutės žemės ūkio mokyklos Žuvininkystės praktinio mokymo centre, kurio paskirtis rengti jaunus žuvininkystės sektoriaus darbuotojus, kelti sektoriaus dirbančiųjų kvalifikaciją bei skatinti suaugusiųjų, pirmiausia – žvejų ir verslininkų, žvejojančių jūrose ir vidaus vandenyse, bei ūkininkų, perkvalifikavimą, siekiant padėti jiems surasti naują ir/ar papildomą veiklos sritį – akvakultūrą tvenkiniuose ar recirkuliacinio ciklo žuvų auginimą fermose bei žuvies perdirbimą ir rekreacinę žuvininkystę. Beveik 70 Kauno maisto pramonės ir prekybos mokymo centro darbuotojų dalyvavo edukacijoje „Akvakultūros ir žuvininkystės situacija Lietuvoje. Žuvies Lietuvoje išteklių apimtys, vystymosi perspektyvos. Praktiniai kvalifikuotų žuvies apdorotojų bei žuvies produktų gamintojų, gebančių dirbti įmonėse, gaminančiose kulinarinius patiekalus iš žuvies ir jūros gėrybių rengimo aspektai“, apžiūrėjo moderniausią žuvų veisimo ir auginimo uždarose recirkuliacinėse sistemose įrangą – čia veisiamos ir auginamos įvairių šiltavandenių ir šaltavandenių žuvų rūšys, o mokomojoje fermoje užauginta žuvis naudojama mokomojo žuvų perdirbimo cecho praktinio mokymo procese. Jaunikliai parduodami žuvų augintojams, o užauginta produkcija – žuvies mėgėjams: kavinėms, restoranams ir žuvies perdirbėjams. Dalis kolegų galėjo praktiškai išbandyti įrangą, skirtą mažųjų laivų laivavedystės ir aptarnavimo mokymui: modernų laivavedystės mokymo stimuliatorių.

Žiniomis su kolegomis mielai dalijosi Šilutės žemės ūkio mokyklos direktorius Algimantas Abromaitis, Žemaičių Naumiesčio skyriaus vedėja Vilma Grigonienė, žuvininkystės sektoriaus vadovas, profesijos mokytojas Jonas Dyglys.

Mokytojų kelionė 2017-06-22

Posted in Mokytojams.