Atvira pamoka

2017 m. gegužės 17 d. Viešbučių ir viešojo maitinimo skyriuje, Maisto ruošimo laboratorijoje vyko profesijos mokytojų Vitos Brūzgienės ir Vilmos Petrikonienės koordinuojama atvira pamoka „Daniškos bei prancūziškos kulinarijos paslaptys“. Pamokos metu V16 ir V15N2 grupių mokiniai dalinosi tarptautinio mobilumo patirtimi po dalyvavimo Erasmus+ programos projekte „Praktika Europoje“ Nr. 2016-1-LT01-KA116-022999, pasakojo apie kulinarines Danijos bei Prancūzijos subtilybes, skleidė žinias bei perdavė įgūdžius mokyklos bendruomenės nariams.

Mokiniai, pasiskirstę komandomis gamino pasirinktus patiekalus, kurių paruošimo technologijos išmoko praktikos Europos profesinio mokymo institucijose, metu. Žygimantas Rudys kartu su Eivinu Janušausku gamino marcipaninį danų obuolių pyragą, Domanatas Steponavičius ruošė griliuotą lašišos file pateikiamą su moliūgų piure ir skrudintais žemės riešutais, Dominyka Balsytė gamino kiaulienos nugarinę troškintą aluje su daržovėmis, o Aurelija Šimoliūnaitė – Crem Brule su šviežiomis uogomis.

Atviros pamokos metu mokiniai taip pat dalinosi patiekalų receptūromis bei kartu su bendraklasiais degustavo patiekalus.
Atvira pamoka - virejai
 

Posted in Profesiniai renginiai, Projektų naujienos.