Nacionalinis profesinio meistriškumo konkursas „Virėjas 2017“

Š.m. balandžio 28 d. Kauno „Statybų ir paslaugų rengimo centre“ vyko Nacionalinis profesinio meistriškumo konkursas „Virėjas 2017“ (asmenims, turintiems specialiųjų poreikių). Konkurso temos – vištiena su garnyru ir desertas, gaminami griliuje. Konkurse dalyvavo 4 komandos iš Radviliškio, Kėdainių, Kauno statybų ir paslaugų rengimo centrų ir mūsų mokymo centro. Mūsų komanda Gabrielė Česnavičiūtė, Ieva Jončytė, Edita Novogrodskytė ir Paulius Norvilas gamino vištieną marinuotą su žolelėmis ir baklažano su pomidorais garnyru, karamelizuotomis morkomis ir svogūnais, pagardintą barbekiu padažu. Desertas – keptas bisvitas griliuje perteptas rikotos sūrio kremu ir paskanintas maltais riešutais su vaisių asorti, paskanintas riešutų sviesto ir kokosų pieno padažu. Laimėjome II vietą. Mokinius paruošė vyr. prof. mokytoja Giedrė Ciukšienė

Konkurso metu mokytojams buvo vedamas seminaras, kurio metu Lietuvos barbekiu kepėjų asociacijos valdybos narė ir komisijos pirmininkė Halina Bovševič demonstravo patiekalus gaminamus ant ugnies: šiupininę sriubą su jūros gėrybėmis ir suvožtinius.
„Virėjas 2017“ spec

Posted in Profesiniai renginiai.