Tarptautinis moksleivių virėjų profesinio meistriškumo konkursas „Cheese and more…“

I vieta tarptautiniame virėjų profesinio meistriškumo konkurse Latvijoje.

Š. m. balandžio 11 – 12 dienomis Latvijos sostinėje Rygoje  Turizmo ir kūrybinės pramonės technikos mokykloje vyko tarptautinis virėjų konkursas  „Cheese and more…“ , kuriame dalyvavo moksleiviai iš Latvijos, Estijos, Lietuvos, Italijos, Lenkijos ir Ukrainos profesinio mokymo įstaigų. Kauno maisto pramonės ir prekybos mokymo centrą atstovavo virėjų specialybės mokiniai Rokas Galvonas (V16 grupė) ir Arnas Ramanauskas (V16 N2 grupė). Konkurse rungėsi 15 komandų, sudarytų iš dviejų dalyvių, parinktų burtų keliu. Konkurso dalyviai per 1,5 valandos turėjo pagaminti po tris porcijas užkandžių ir desertų, naudodami privalomus produktus: ruginę duoną, mocarelos sūrį, šviežius pomidorus užkandžiui, bei šaltalankio uogas, minkštą sūrį ir grietinėlę deserto gaminimui, taip pat panaudoti papildomus produktus iš duoto sąrašo. Mūsų mokymo centro mokiniai puikiai pasirodė šiame  konkurse.

Visų mūsų lūkesčius vainikavo komanda, kurią sudarė Kauno maisto pramonės ir prekybos mokymo centro virėjo specialybės I kurso V16 grupės moksleivis Rokas Galvonas ir Latvijos Kandavas Lauksaimniecibas tehnikums moksleivė Paula Dukajska, kurie tapo šio konkurso nugalėtojais.

Sveikiname mūsų mokymo centro moksleivį Roką Galvoną ir jį konkursui parengusią profesijos mokytoją Vitą Bruzgienę laimėjus I vietą tarptautiniame virėjų profesinio meistriškumo konkurse „Cheese and more…“ Latvijoje.  Dėkojame Rokui ir Arnui bei juos rengusioms profesijos mokytojoms Vitai Bruzgienei ir Rimantei Pikšrienei už nuoširdų darbą, puikius darbo vaisius ir garbingą atstovavimą Mokymo centrui ir Lietuvai. 
I vieta tarptautiniame virėjų profesinio meistriškumo konkurse Latvijoje.

Posted in Profesiniai renginiai.