II vieta tarptautiniame konkurse „Geriausias maisto pramonės darbuotojas 2017“

2017 metų kovo 30 d. Utenos RPM centre vyko tarptautinis profesinio meistriškumo konkursas „Geriausias maisto pramonės darbuotojas 2017“. Dalyvauti konkurse buvo pakviesti mokiniai iš Danijos Zylando verslo kolegijos, Kijevo regiono maisto technologijų ir restoranų serviso profesinės mokyklos, Minsko valstybinės profesinės technikos kolegijos, Rezeknės technikumo, Rokiškio technologijos, verslo ir žemės ūkio mokyklos, Kauno maisto pramonės ir prekybos mokymo centro ir Utenos RPM centro.

Konkurso dalyviai atliko 2 dalių užduotį:

  1. Kiaulių skerdenų užpakalinės dalies (kumpio su kryžkauliu) iškaulinimas ir stambiagabalių pusgaminių paruošimas, išskirstant kumpį į atskirus raumenis pagal jų sąlyčio linijas.
  2. Pagaminti kiaulienos pusgaminius iš iškaulintos ir išgyslinėtos kumpio dalies.

Jaunųjų mėsininkų profesionalumą vertino kompetentinga vertinimo komisija: Lietuvos mėsos perdirbėjų asociacijos direktorius Egidijus Mackevičius; UAB „Utenos mėsa“ naujų produktų kūrimo ir vystymo vyriausioji technologė Vida Ežerskienė ir UAB „Daivida“ technologė Dovilė Strazdienė. Vertinimo komisijos nuomone, visi dalyviai konkursui buvo ypač gerai pasiruošę, todėl išrinkti pačius geriausius buvo ne taip lengva.

Tarp Lietuvos profesinių mokyklų

  • 1-ąją vietą iškovojo Utenos RPM centro mokinys Vidmantas Tuzas (profesijos mokytoja metodininkė Viktorija Baltuškienė),
  • 2-ąją vietą pelnė Kauno maisto pramonės ir prekybos mokymo centro mokinys Irmantas Petras Karpavičius (profesijos mokytojos metodininkės Edita Guobienė ir Žydronė Žarskienė),
  • 3-oji vieta atiteko Rokiškio technologijos, verslo ir žemės ūkio mokyklos mokinei Laurai Janušonienei (profesijos mokytoja Žydra Lomakienė).

Konkurso dalyvius iš užsienio vertinimo komisija įvertino taip:

  • 1- oji vieta – Zylando verslo kolegijos studentei Julijai Elizabetai Gudmundsen (profesijos mokytojas Kenneth Lund Hansen),
  • 2-oji – Rezeknes technikumo studentui Imantui Šnepstsui (profesijos mokytoja Antonija Tutina),
  • 3-oji – Minsko valstybinės profesinės technikos kolegijos studentui Dmitrijui Sopko Aleksandrovičiui (profesijos mokytojas Anatolijus Kirpliuk Borisovičius).

„Geriausias maisto pramonės darbuotojas 2017“

2016 metais šis tarptautinis konkursas vyko mūsų mokymo centre. Prisiminkime …

Posted in Profesiniai renginiai.