Kvalifikacijos tobulinimo seminaras

Š.m. vasario 1 d. Viešbučių ir restoranų sektoriniame praktinio mokymo centre (D. Poškos g. 23) vyko kvalifikacijos tobulinimo seminaras: “A la carte” meniu pristatymas.

Seminare dalyvavo profesijos mokytojai iš įvairių Lietuvos profesinių mokyklų: Kėdainių, Panevėžio, Utenos, Zarasų, Marijampolės, Elektrėnų, Anykščių, Tauragės, Jonavos. Prie seminaro dalyvių taip pat prisidėjo ir mūsų mokymo centro profesijos mokytojai ir mokiniai.

Pirmiausia profesijos mokytojai ir mokiniai klausėsi pranešimo ir grožėjosi nuotraukomis iš neseniai vykusios pasaulio kulinarijos olimpiados „IKA/Culinary Olympics 2016“, kurioje seminaro vedėjai buvo prizininkais: restorano „Apvalaus stalo klubo“ virtuvės šefas Jevgenij Volkov bronzos medalio laimėtojas, o Vita Brūzgienė, mūsų mokymo centro profesijos mokytoja, sidabro medalio laimėtoja – individualioje meninio sūrio raižymo rungtyje.

Antroji seminaro dalis auditoriją padalino į dvi grupes, kur profesijos mokytojai praktinį seminarą stebėjo tiesioginės video transliacijos pagalba, o mokiniai – laboratorijoje. Kadangi seminare dalyvavo dvi tikslinės grupės, vedėjai ne tik demonstravo gamybos procesą, bet priminė apie žaliavas, jų išskirtines savybes, panaudojimo galimybes.

Gaminami parodomieji patiekalai susidėjo iš daugelio komponentų ir juos paruošti nuo pradžių būtų reikėję laiko, todėl kai kurias patiekalų sudedamąsias dalis Vita ir Jevgenij buvo pasiruošę iš anksto ir apie jų gaminimo procesą trumpai papasakojo.

Buvo pristatyti šie „A la carte“ valgiaraščio patiekalai:

  • Rūkytos lašišos užkandėlė su salierų tyre, traškučiu, žolelių kempine ir balzamiko perlais;
  • Rikotos creme brulee su šitakė ir trimitėlių grybų variacijomis, mėlynųjų bulvių koralu ir petražolių padažu;
  • Tuno tartaras su kiaušinio trynio pudra, Parmigiano sūrio kremu;
  • “Sous vide” būdu ruošta menkė, avinžirnių kremu su menkės sultinio putomis;
  • Šokoladinis pyragas “brownie” su mango putėsiais šokoladiniame kamuolyje.

A la cartee meniu receptūros

Visi valgiaraščio patiekalai lėkštėje gali virsti išskirtiniais meno kūriniais, būtent tą akcentavo šefai. Jie skatino nebijoti eksperimentuoti, o drąsiausieji mokiniai seminaro metu galėjo išbandyti savo gebėjimus. Profesijos mokytojai ir mokiniai galėjo įvertinti ne tik vaizdą, bet ir skonį degustuodami rūkytos lašišos užkandėlę bei šokoladinį pyragą “brownie” su mango putėsiais.

Seminaro pabaigoje Vita ir Jevgenij profesijos mokytojams padovanojo mažas „komplimentų“ dėžutes bei įteikė kvalifikacijos tobulinimo pažymėjimus. Norint gauti grįžtamąjį ryšį dalyviai pildė anketas, kurių analizė leis mums žinoti kokių seminarų trūksta profesijos mokytojams ir mokiniams bei tobulėti organizuojant panašaus pobūdžio seminarus ateityje.

Sektorinio praktinio mokymo centro vadovė Sonata Andriuškevičienė

Administratorė Lina Butkutė

kvalifikacijos tobulinimo seminaras “A la carte” meniu

Posted in RECEPTAI.