Profesinis seminaras „Užsienio šalių virtuvių patiekalai”

2017 m. sausio 12 d. Kauno maisto pramonės ir prekybos mokymo centro viešbučių ir restoranų sektoriniame praktinio mokymo centre vyko profesinis seminaras „Užsienio šalių virtuvių patiekalai”.

Seminarą organizavo Kėdainių profesinio rengimo centras kartu su mūsų mokymo įstaiga.

 
Seminaras su turkais
 

Profesinis seminaras buvo organizuotas pagal Erasmus+ programos mobilumo projektą Nr. 2016-1-LT01-KA116-023109 „Tarptautinė patirtis – profesinio mokymo kokybės užtikrinimas“ .

Praktinį seminarą vedė svečiai iš Turkijos- Nebi Durgun, viešbučio „Belcekiz beach Hotel“ virtuvės šefas ir Zeynel Ozorman, viešbučio „Belcekiz beach Hotel“ maisto ir gėrimų skyriaus vadovas. Svečiams asistavo Sonata Tutlienė, profesijos mokytoja metodininkė ir Aušra Vilemienė, profesijos vyresnioji mokytoja.

Profesiniame seminare dalyvavo profesijos mokytojai iš Jonavos, Radviliškio, Raseinių, Elektrėnų, Vilkijos, Daugų profesinių mokyklų. Jie turėjo galimybę praktiškai gaminti užsienio šalių patiekalus, padedant šefui iš Turkijos. Buvo gaminama:

  • Brusketa,
  • „Drakono“ kamuoliukai,
  • Gražgarstės salotos su šonine,
  • Vištiena su anakardžio riešutais,
  • užkandis „Mini borekai“ ir kt.

Visi receptai pateikti čia…

Posted in Renginiai.