Atvira pamoka – prezentacija

Vėlų rudenį, kai gamtoje, o kartais ir žmogaus gyvenime, ima trūkti spalvų ir atsiliepiant į septynioliktosios suaugusiųjų mokymosi savaitės temą „Mokymosi spalvos“ lapkričio 30 d. Viešbučių ir viešojo maitinimo skyriaus maisto ruošimo laboratorijoje vyko kulinarijos spalvų paieškos praktinio mokymo pamokoje – prezentacijoje „Spalvos kulinarijoje“.
Kiekvienas virėjas yra menininkas, kuris spalvų pagalba lėkštės turinį gali paversti nuostabia mozaika. Spalvos – įrankis, kuriuo pasinaudojus, galima paveikti emocijas ir sukelti tam tikrą psichologinę ar fizinę reakciją. Spalvos – gražesnio ir įdomesnio pasaulio elementas…

Pamoką vedė profesijos mokytojos Vita Brūzgienė ir Sonata Andriuškevičienė, kurios aiškino ir demonstravo spalvų gamą ir parinkimą kulinarijoje, kartu su mokiniais Roku Galvonu ir Danguole Bakutiene gamino šaltąjį patiekalą – lašišos kapotinį su žirnelių panna cotta, moliūgų ir pankolių kremais, žolelių kempine ir balzamiko ikrais, desertą, kuriame karaliavo šokoladinis pyragas su baltojo šokolado ledais, šokoladine žeme, aviečių saldainiais ir itališkais morengais.

Mokytoja Vita Brūzgienė pasidalijo įspūdžiais iš Erfurte vykusio pasaulio kulinarijos čempionato „IKA/Culinary Olimpics 2016“, kuriame dalyvavo ir kategorijoje kulinarinis meistriškumas, sūrio raižymas laimėjo sidabro medalį, Lietuvos virėjų komandos, kitų šalių virėjų pasiekimais, naujomis technologijomis ir tendencijomis maisto ruošime.
Pamokoje dalyvavo mokymo centro mokiniai, mokytojai, svečiai iš Latvijos, vyko patiekalų degustacija.

Suaugusiųjų profesinio mokymo skyriaus vedėja Marytė Petkevičienė

Atvira pamoka


Profesijos mūsų mokymo centre:


 

Posted in Profesiniai renginiai.