Skanus ir sveikas maistas ugdymo įstaigoje- mada ar būtinybė

2016 rugsėjo 22 dieną Kauno maisto pramonės ir prekybos mokymo centras kartu su VšĮ „Tikra mityba” Viešbučių ir restoranų sektoriniame praktinio mokymo centre organizavo renginį „Visi kartu gaminame sveikai”, kurio metu specialistai diskutavo ką daryti, kad vaikams gaminamas maistas būtų skanus, patrauklus ir sveikatai palankus, buvo dalinami patarimai virtuvių virėjoms, kokius produktus rinktis ir kaip gaminti sveikatai palankius patiekalus, kuriuos pamėgtų ir mūsų mažieji. Ruošiant patiekalus, reikia sudėti ne tik tinkamas žaliavas, bet ir gaminti su meile, o tada vaikai atsidėkos šypsena ir pietų lėkštės liks tuščios.

Prieš pranešimą, kurį skaitė VšĮ „Tikra mityba” direktorė Danguolė Gasparavičienė ir Kauno maisto pramonės ir prekybos mokymo centro profesijos mokytoja Rūta Gudonienė, renginio dalyviai buvo supažindinti su mokymo centru. Jie turėjo puikią progą susipažinti su mokymo baze, kurioje rengiami virėjai ne tik restoranams, kavinėms, bet ir darželių bei mokyklų valgykloms.

Po pranešimo profesijos mokytoja Rūta Gudonienė pakvietė visus dalyvius degustacijai. Būsimieji virėjai pagamino ir pateikė tausojančių vištienos patiekalų, košių, sveikatai palankių desertų, praktiškai pademonstravo, kaip patraukliai pateikti patiekalus vaikams.

Degustacijos metu netrūko diskusijų, dalijimosi gerąja patirtimi, o svarbiausia visi nutarė, kad tokie renginiai labai reikalingi. Juk tik dirbant visiems išvien, žingsnis po žingsnio mes galime pasiekti didelių tikslų tobulinant vaikų mitybą ugdymo įstaigose.

 

Sektorinių praktinio mokymo centrų vadovė

Sonata Andriuškevičienė

 

 

 

 

 

Posted in Naujienos.