Padavėjas-barmenas

1,5 metų- po 12 klasių,
3 metai- po 10 klasių, įgyjant vidurinį išsilavinimą
.

Padavėjas-barmenas aptarnauja įvairaus amžiaus klientus, pataria ir paaiškina, kaip išsirinkti norimus patiekalus bei prie jų tinkamus gėrimus, juos patiekia lankytojams, serviruoja stalus salėje ar prie baro. Jis moka sudaryti valgiaraštį, įvairiais būdais serviruoti stalus, papuošti juos gėlių puokštėmis. Parenka indus, įrankius, patiekia valgius, parenka gėrimus ir juos patiekia, paruošia ir patiekia kokteilius. Priima atskirus užsakymus, organizuoja įvairius pobūvius ir jų metu aptarnauja lankytojus. Gamina nesudėtingus patiekalus ir gėrimus. Priima produktus ir tinkamai juos laiko, apskaičiuoja indų, įrankių, patiekalų kiekį, sudaro prekių apyskaitą. Tvarko įvairius materialinių vertybių ir pirminius finansų apskaitos dokumentus. Dirba įvairiais maisto ruošimo technologiniais įrenginiais ir prekybine įranga. Geba bendrauti su klientais gimtąja ir užsienio kalbomis.

PROFESINĖS PERSPEKTYVOS

Baigęs profesinę mokyklą specialistas gali dirbti padavėju ir barmenu privačiose ir visuomeninėse viešojo maitinimo įstaigose (restoranuose, kavinėse, baruose, viešbučiuose, užkandinėse ir pan.). Profesinė kvalifikacija keliama darbo vietoje ir seminaruose. Iniciatyvus, verslus padavėjas, barmenas gali įsteigti individualią viešojo maitinimo ar kitą aptarnavimo sferos įmonę. Gali studijuoti aukštojoje mokykloje, baigęs ją eiti aukštesnes pareigas (baigus profesinę mokyklą ir stojant į aukštąsias mokyklas pridedami papildomi balai)

Posted in Profesijos.