Virėjas

Jeigu norite įgyti tik profesinę kvalifikaciją, galite po 10 kl. ir po 12 kl. mokytis 1 metus (60 kreditų). Turintieji aukštąjį išsilavinimą ar siekiantys įgyti antrą profesinę kvalifikaciją gali įgyti profesiją per 9 mėnesius (52 kreditai). Bus suteikta  III lygio virėjo kvalifikacija.

Jei norite kartu su profesija įgyti ir vidurinį išsilavinimą, po 10 kl. mokysitės 2.5 metus.

Jūs mokysitės gaminti, apipavidalinti ir patiekti

  • Sriubas, karštuosius patiekalus ir padažus
  • Saldžiuosius patiekalus
  • Salotas, užkandžius, garnyrus ir šaltuosius patiekalus
  • Patiekalus pobūviams
  • Miltinius konditerijos gaminius
  • Sveikos mitybos patiekalus
  • Lietuviškus tradicinius nacionalinius patiekalus

Baigę programą per 2 metus (3 m. su viduriniu išsilavinimu) įgysite IV lygio virėjo kvalifikaciją.

Kvalifikacija suteikia galimybę dirbti virėju privačiose ir visuomeninėse viešojo maitinimo įstaigose (restoranuose, kavinėse, baruose, viešbučiuose, užkandinėse), maisto ruošimo darbuotoju ar darbininku. Iniciatyvus specialistas gali steigti verslo įmonę ar dirbti individualiai. Turint vidurinį išsilavinimą, galima studijuoti aukštojoje mokykloje (baigus profesinę mokyklą ir stojant į aukštąsias mokyklas pridedami papildomi balai).

 

Posted in Profesijos.