Virėjas

2 metai- po 12 klasių, 
3 metai- po 10 klasių, įgyjant vidurinį išsilavinimą.

Virėjas atlieka pirminį kulinarinį produktų apdorojimą, gamina šaltuosius ir karštuosius patiekalus, desertus, gėrimus, nesudėtingus konditerinius gaminius (užmaišo nepurią, mielinę, sluoksniuotą, plikytą, biskvitinę, trapią, meduolinę ir kt. tešlą). Degustuodamas nustato gaminamų patiekalų kokybę, pašalina trūkumus. Naudojasi įvairiomis receptūromis, apskaičiuoja maistui pagaminti reikiamų produktų kiekį. Naudojasi įvairia maisto ruošimo technologine įranga, patiekalų kokybės nustatymo prietaisais, virtuvės reikmenimis.

PROFESINĖS PERSPEKTYVOS

Baigęs profesinę mokyklą specialistas gali dirbti virėju privačiose ir visuomeninėse viešojo maitinimo įstaigose (restoranuose, kavinėse, baruose, viešbučiuose, užkandinėse), maisto ruošimo darbuotoju ar darbininku. Profesinė kvalifikacija keliama darbo vietoje ir seminaruose. Siekiantysis aukštesnio išsilavinimo gali tęsti studijas aukštojoje mokykloje (baigus profesinę mokyklą ir stojant į aukštąsias mokyklas pridedami papildomi balai).

Posted in Profesijos.