Maisto pramonės darbuotojas (mėsa, pienas, duona)

Maisto pramonės darbuotojo veiklos specifika priklauso nuo įmonės (mėsos produktų, pieno produktų ar duonos ir jos gaminių gamybos) pobūdžio. Mėsos produktų gamybos darbuotojas dirba mėsos pramonės įrengimais, apdoroja žaliavą, gamina įvairių rūšių dešras ir rūkytus mėsos gaminius. Pieno produktų gamybos darbuotojas dirba pieno pramonės įrengimais, apdoroja žaliavą bei atlieka pirmines įvairių rūšių pieno produktų gamybos technologines operacijas: prižiūri mašinas, kurios pasterizuoja, šiluma apdoroja ir perdirba pieną ir grietinėlę į įvairius pieno produktus. Duonos ir jos gaminių pramonės darbuotojas dirba duonos ir konditerijos gaminių gamybos įrengimais. Paruošia tešlą maišydamas miltus su kitais produktais, iš tešlos formuoja kepinius, prižiūri kepimo krosnis. Vertina duonos ir konditerijos gaminių kokybę. Darbuotojas turi išmanyti įrengimų, kuriais dirba, konstrukcijos ir valdymo ypatumus, laikytis sanitarijos reikalavimų.
Maisto pramonės darbuotojas

PROFESINĖS PERSPEKTYVOS

Baigęs maisto pramonės darbuotojo mokymo programą asmuo gali dirbti maisto pramonės darbuotoju maisto gamybos ir perdirbimo įmonėse, mėsos ir duonos-konditerijos įmonėse, kepyklose. Profesinė kvalifikacija tobulinama darbo vietoje arba specialiuose kursuose. Siekiantis toliau plėsti žinias specialistas gali studijuoti aukštojoje mokykloje (baigus profesinę mokyklą ir stojant į aukštąsias mokyklas pridedami papildomi balai)

STUDIJŲ TRUKMĖ

3 metai- po 10 klasių, įgyjant vidurinį išsilavinimą.
1 metai- po 12 klasių.

Profesijos

Priėmimo tvarka


Dėl priėmimo mokytis galite konsultuotis telefonais ir el.paštu:

  • Viešbučių ir viešojo maitinimo skyrius
    Vilniaus g. 42, Kaunas
    8 37 324141, mokymas@mpcentras.lt
  • Maisto technologijų ir prekybos skyrius
    Taikos pr. 133, Kaunas
    8 37 456415, sekretore@mpcentras.lt

El. laišką rašyti galite pasinaudodami forma …


Posted in Profesijos.