Įveiktas pirmas virėjų specialybės konkurso atrankos etapas

Viešbučių ir restoranų sektoriniame praktinio mokymo centre įvyko konkursas tarp I, II ir kurso virėjų specialybės mokinių. Tema: „Karštas paukštienos patiekalas“. Reikėjo sukurti karštą vištienos patiekalą, panaudojant vištienos file, karštam patiekalui parinkti garnyrus, dekoruoti ir patiekti.

Konkurse dalyvavo ir savo jėgas išmėgino: R.Anisimova ir M.Jakutis iš V15N1 grupės, T.Tarabyčinas ir E.Aleksiūnaitė iš V15N3, M.Vrubliauskaitė ir N.Laukaitis iš V15N2, L.Dilys V15 grupė, K.Urbonas VVD15 ir Ž.Kiaunytė iš V14 grupės.

Dalyviai buvo vertinami, remiantis šiais kriterijais: darbo vieta, higienos reikalavimų laikymasis, darbo organizavimas, patiekalo apipavidalinimas, inovatyvumas ir svarbiausias kriterijus – patiekalo skonis. Komisijos pirmininkė B. Poderskienė, komisijos nariai: Rimantė Pikšrienė, Aušra Vilemienė, Sonata Tutlienė.

Konkurso nugalėtojai :

  • V15 N1 grupės mokinys M. Jakutis I laipsnio diplomas,
  • V15 N3 grupės mokiniai T. Tarabyčinas ir E. Aleksiūnaitė II laipsnio diplomas,
  • V15 N 1 grupės mokinė R. Anisimova ir iš V15N2 grupės mokinys N. Laukaitis III laipsnio diplomas.

Šio konkurso nugalėtojų laukia antras atrankos etapas, nes nugalėtojui teks atstovauti mokyklą tarptautiniame konkurse AEHT Londone.

Posted in Renginiai.