Mano naujoji patirtis

Sveiki, esu Jolita Pilipavičiūtė, Kauno maisto pramonės ir prekybos mokymo centro mokinė, mokausi padavėjo-barmeno specialybės paslapčių. Prieš metus Kauno kolegijoje apsigyniau viešojo maitinimo technologės diplomą. Nusprendžiau, jog noriu toliau tęsti savo mokslus. Įstojau į Kauno maisto pramonės ir prekybos mokymo centrą, pasirinkdama padavėjo-barmeno profesiją. Ją pasirinkau todėl, nes visada patiko gaminti įvairius kokteilius bei gėrimus. Tikėjausi, kad šioje srityje tikrai sužinosiu ir išmoksiu daugiau.

Įpusėjus pirmiesiems mokslo metams, prasidėjo praktika mokyklos mokomajame restorane. Mano darbas buvo virti kavą, arbatą, patiekti maistą lankytojams. Malonu, kad sekėsi, pavykdavo tinkamai aptarnauti klientus ir juos išleisdavau su šypsenomis. Šį mėnesį tobulinu aptarnavimo įgūdžius anglų kalba, nes tenka aptarnauti svečius iš Vokietijos ir Suomijos.  Dirbu kartu su praktikantais iš Vokietijos:  serviruojame stalus, aptarnaujame svečius. Tai tikrai nauja patirtis. Su kiekvienu nauju lankytoju mano praktika restorane tobulėja ir tai dar ne pabaiga.

Mokslo metų eigoje teko dalyvauti ne viename renginyje. Kovo 16 dieną dalyvavau praktiniame seminare „Kokteilių ruošimas. Naujovės“. Jo metu bendravau su Monin Grand Ambasadoriumi Lietuvoje Tomu Pletaru, kuris mielai pasidalino savo įgyta ilgamete patirtimi. Turėjau progą pamatyti kaip šis profesionalas gamina klasikinius kokteilius. Šis seminaras man buvo labai naudingas, nes lektorius Tomas atskleidė daug profesinių paslapčių apie įvairius kokteilius, Monin sirupus, be kurių kokteiliai nebūtų tokie ypatingi. Po šio seminaro gavau pažymėjimą, kuris primins man šią smagią ir naudingą popietę.

Kovo 31 d. – Balandžio 2 d. turėjau progą dirbti parodos „Ką pasėsi…2016“ kavinėje „La Rumba“. Tai man buvo didelis iššūkis. Parodoje buvo labai daug žmonių. Dirbome kartu su grupės draugais Kristina Levanauskaite ir Tomu Balčiūnu. Teko labai sparčiai ir tiksliai dirbti, kad spėtume aptarnauti gausybę lankytojų ir jie liktų patenkinti. Buvo labai smagu, nes „La Rumba“ kavinės kolektyvas buvo nuostabus.

 „Ką pasėsi…2016“ pirmąją parodos dieną teko dirbti A.Stulginskio universiteto salėje vykusiame furšete, kurio metu aptarnavome apie 100 žmonių. Garbingiausi svečiai buvo A. Butkevičius, L. Graužinienė, B. Vėsaitė. Furšete dirbau aš ir mano grupės draugė Kristina Levanauskaitė. Mes labai didžiuojamės, kad dviese pajėgėme aptarnauti visus svečius. Mūsų darbą pastebėjo vienas svečias ir gavome pasiūlymą dirbti įvairiuose jo organizuojamuose renginiuose. Šiuo pasiūlymu būtinai pasinaudosime.

„La Rumba“ kavinėje aptarnavome banketą. Jame dalyvavo 40 svečių. Bankete dirbo ir Kristina Levanauskaitė, Tomas Balčiūnas. Paruošėme stalą banketui ir atvykus svečiams, vaišinome juos vynu ir brendžiu, aptarnavome juos prie stalo, prižiūrėjome tvarką ant stalo, tvarkėme svečių paliktus indus ir t.t. Taigi, dirbome viską, ką turi banketo metu dirbti padavėjai ir barmenai. Džiaugiamės, kad mumis pasitikėjo ir mums tai sekėsi.

Taip pat gavau pasiūlymą dalyvauti edukaciniame Gruzijos raudonojo vyno seminare-degustacijoje, vykusioje balandžio 5 d.  „Daugirdo“ viešbutyje Kaune. Atvykę svečiai iš Gruzijos pasakojo apie savo šalies raudonuosius vynus. Aš ir mano mokytojos Angelina Oja, Gražina Rauckienė, klasės draugai Kristina Levanauskaitė, Tomas Balčiūnas turėjome progą paragauti įvairių rūšių vyno. Skoniai buvo savotiškai skirtingi. Buvo įdomu ragauti ir vertinti vynus. Pirmą kartą dalyvavau vynų degustacijoje ir likau labai patenkinta įgyta nauja patirtimi.

Mano mokslo metai dar tik įpusėjo, o įspūdžių tiek daug… Džiaugiuosi, jog turėjau galimybę dirbti įvairiuose renginiuose, atlikti praktiką mokyklos restorane. Esu patenkinta savimi, kad pasirinkau padavėjo-barmeno specialybę ir man tai sekasi.

 

 PB15N grupės mokinė Jolita Pilipavičiūtė

Posted in Profesiniai renginiai.