GERIAUSIAS LIETUVOS JAUNASIS VIRĖJAS 2016

Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacija organizavo konkursą „GERIAUSIAS LIETUVOS JAUNASIS VIRĖJAS 2016“. Renginys vyko 2016-02-27 Vilniuje PC „Ozas“. Konkursas organizuojamas penktą kartą.

Čempionate varžėsi atrankinį turą praėję aštuoni stipriausi jauni, ne vyresni nei 26-erių metų amžiaus, Lietuvos virėjai. Visi konkurso dalyviai gamino du savo sukurtus patiekalus: karštą jautienos patiekalą ir desertą. Karštam patiekalui pagaminti dalyviai privalomai naudojo brandintą jautienos nugarinę ir ropę; desertui – apelsinų tyrę, juodąjį šokoladą ir rudąjį cukrų.

Konkursas vyko dviem etapais, kiekviename etape pasirodė ir gamino keturi, atrankinį turą įveikę, dalyviai:

I srauto dalyviai:

  1. Laura Ciparytė (Kauno kolegija) ir asistentė Silvija Vaičiūnaitė;
  2. Tadas Jungaitis (restoranas „TakeWay“, Kaunas) ir asistentas Nerijus Vancevičius;
  3. Erikas Janerikas (Kauno maisto pramonės ir prekybos mokymo centras) ir asistentė Karolina Valaitytė;
  4. Ignas Damanskas (restoranas „Sweet Root“) ir asistentė Aurelija Karaliūtė. — su Laura Ciparytė

II srauto dalyviai:

  1. Egidijus Pupelis (gastrobaras „Distilerija“ ir restoranas „U“) ir asistentas Džiugas Valaitis;
  2. Bernardas Anužis (restoranas „Onorė“, Palanga) ir asistentas Donatas Lapinskas;
  3. Eglė Aleksiūnaitė (Kauno maisto pramonės ir prekybos mokymo centras) ir asistentas Tomas Tarabyčinas;
  4. Ignas Višinskas (restoranas „Time“) ir asistentas Ignas Štuka.

Visų virėjų patiekalus ragavo, jų skonines savybes, išvaizdą ir darnumą vertino profesionalūs virtuvės meistrai: virtuvės šefės Aldona Gečienė ir Janina Galubavičienė, konditerijos meistrė Rūta Šiušienė, nepriklausomos Lietuvos restoranų pradininkas – Arūnas Oželis. Techninis teisėjas – virtuvės šefas Stanislav Kizenevič.

Geriausio Lietuvos Jaunojo virėjo titulas atiteko sostinėje įsikūrusiame restorane „Time“ dirbančiam Ignui Višinskui. Jam vos dviem vertinimo taškais nusileido ir antrąją vietą Lietuvos jaunųjų virėjų čempionate užėmė Palangoje įsikūrusio restorano „Onorė“ virtuvei vadovaujantis Bernardas Anužis. Trečioji vieta ir specialus prizas už inovatyviausią desertą įteiktas „Sweet Root“ restorane Vilniuje dirbančiam virėjui Ignui Damanskui.

Renginio metu vyko ir konditerių pasirodymas „Konditeriai, įkvėpti mados!“. Visuomenei eksponuojami konditerių darbai – muliažai-tortai, kuriuos įkvėpė pasirinktas stilingas drabužis. Dalyvavo: konditerijos įmonės „Bijola“, „Mažoji Ragainė“, restoranas „Monai“, Kauno maisto pramonės ir prekybos mokymo centras, kepyklėlė „Vanilinis dangus“, Kauno kolegija.

 

Renginio data 2016-02-27, vieta – Vilniuje PC „Ozas“. Programa_2016 02 27

 

Posted in Profesiniai renginiai.