Imbieru kvepiantis vakaras

Lapkričio 18d. (trečiadienį) Kauno maisto pramonės ir prekybos mokymo centro maisto technologijų ir prekybos skyriuje vyko atvira meistriškumo pamokėlė visiems norintiems išmokti kepti kalėdinius imbierinius meduolius. Šiame renginyje turėjau galimybę ir malonumą sudalyvauti ir aš. Su manimi kartu buvo dvi technologijų mokytojos is Kovo 11-osios mokyklos, bei mokytoja is Panemunės pradinės mokyklos. Šiuos dviejų valandų kursus vedė mokymo centro profesijos mokytoja ekspertė R. Venterienė. Jos dėka susipažinome su imbierinių meduolių receptų įvairove, turėjome galimybę stebėti tešlos paruošimo procesą, patys bandėme formuoti ir kepti meduolius, buvome supažindinti su meduolinio namo kepimo paslaptimis. Mokytoja Rasa dalinosi visomis smulkiomis gydrybėmis, kaip tinkamai kočioti tešlą, kaip meduolius padaryti tamsesnius, kaip tinkamai paruošti glazūrą meduoliukų puošimui. Mokymus baigėme ragaudami savo rankų darbo, nuostabaus skonio meduolius, kurių imbierinis aromatas priminė artėjančias Šv. Kalėdas.
Manau, kad tokių mokymų reikia ir ateityje ir kuo įvairesnėm temom, nes ir paprasčiausi patiekalai turi savų paslapčių.

Kursų dalyvis Paulius

Posted in Renginiai.